Vi som jobbar här

Alla som arbetar på Game Over har tagit sin egen väg hit. Bakom oss har vi olika utbildningar, erfarenheter och upplevelser. Det ser vi som en av våra främsta styrkor. Tack vare våra olika bakgrunder kan vi relatera och förstå nästan oavsett vilken situation du befinner dig i.

Du är välkommen att kontakta oss under vardagar 8-17. Vi har tystnadsplikt och du får självklart vara anonym.

013-263920

 

Personal och samarbetspartners

Inger Lundberg, föreståndare
Inger@gameoverlinkoping.se

Inger Lundberg, föreståndare. Har varit med sedan starten år 2002. Arbetar förutom med administrativa uppgifter också i behandlingen och med anhörigkontakter.

Ingers intresse för spelare och deras anhöriga väcktes på 90-talet, då hon på olika sätt var engagerad i Kamratföreningarna för spelberoende i Linköping och Norrköping. När behandlingshemmet Game Over startades 2002, så erbjöds möjligheten att arbeta med denna målgrupp på heltid. Ett arbete som genom åren har bjudit på både skratt och tårar samt många minnesvärda möten med människor, som passerat genom behandlingen. Det är det som gör arbetet både intressant och givande, säger Inger, och hänvisar till det mål som finns för Game Overs verksamhet:

”Att utifrån en humanistisk människosyn professionellt stödja och hjälpa människor som på grund av spelmissbruk har hamnat i utsatthet. Ledstjärna skall vara den enskildes behov och livssituation.”

Mustapha Petterson, behandlare
Mustapha@gameoverlinkoping.se

Mustapha är den i personalgruppen, som har egen erfarenhet av vad spel kan ställa till med. Han har bl.a. jobbat som projektledare för ungdomsstyrelsens projekt ”URIS”. Syftet med detta var att informera om ungdomar och spel för bl.a elever och skolpersonal.

Efter att ha utbildat sig inom beteendevetenskap, arbetar Mustapha nu främst som behandlare. I den rollen möter han såväl spelare som anhöriga på Game Over. Han är också en engagerad föreläsare, som bl.a. tar upp temat ”livet framför datorn”, om ungdomars liv på nätet.

Oskar Foldevi, leg. psykolog
oskar@gameoverlinkoping.se

Oskar Foldevi, inriktad på beroende av spel om pengar och datorspel. Föreläser, handleder och deltar i behandlingen såväl enskilt som i grupp. Arbetat på Game Over sedan 2013.

Oskar har länge varit inriktad på att hjälpa personer till bättre mående och fungerande med hjälp av samtal i olika former. Ett särskilt intresse för problematiken kring spelande har funnits sedan han själv växte upp med datorspelen och senare som ung vuxen även spel om pengar. Oskar fördjupade sig ytterligare i ämnet med sin psykologexamensuppsats om problematiskt spelande vid Lunds universitet och är numera en flitigt anlitad föreläsare om spelberoende och utbildare inom spelberoendebehandling.

Sylvia Svensson, husmor

Sylvia Svensson, husmor som har tagit hand om det praktiska arbetet i huset sedan 2005.

Sylvia beskrivs tillsammans med Inger som hjärtat i verksamheten. Hon tycker om att träffa nya människor och trivs med den sociala gemenskapen som finns i huset. Sylvia är mycket uppskattad av våra klienter och hämtar energi ur deras leenden och snälla ord. Själv menar hon att Game Over har kommit att bli som ett andra hem.

 

 

 

Kerstin Käll är läkare och specialist i psykiatri med inriktning mot beroendetillstånd och har en tjänst på Beroendemottagningen, Psykiatriska kliniken, Universitetssjukhuset, Linköping.

Hon kommer på konsultbesök med kort varsel när en ny klient anlänt till Game Over. Hennes uppgift är att göra en allmän psykiatrisk bedömning, ställningstagande till spelberoendediagnos samt att i förekommande fall utfärda intyg om förebyggande behandling. Hon finns också tillgänglig för personalen för telefonkonsultationer och extra besök om psykiatriska komplikationer tillstöter i behandlingen.

Kerstin Käll Läkare

Lena Josefsson, leg psykoterapeut med familjeinriktning. Hon har lång erfarenhet av att möta spelare och deras anhöriga, då hon varit verksam på Game Over sedan 2005. Hon ser anhörigverksamheten som viktig för behandlingen. Hela nätverket måste få en viss delaktighet i hela processen. Det ger enbättre bild om man hjälps åt att se helheten. Det är viktigt då man skall göra en livsförändring tillsammans.

Lena Josefsson, leg psykoterapeut